•  
  •  
  • Nova banka obilježila Svjetski dan štednje

   • 31. October 2011.
   •  
  • Odgovornim odnosom prema društvenoj zajednici i uplatom sredstava organizacijama kojima je donatorska podrška potrebna, Nova banka tradicionalno obilježava 31. oktobar, Svjetski dan štednje. Ove godine Banka je pružila podršku Dječijem domu Rada Vranješević sa 2500 KM, Centaru “Zaštiti me” sa 2500 KM, kao  Vaterpolo klubu “Banja Luka” sa 1000 KM.

   Na konferenciji za medije, održanoj u novootvorenom restoranu Pingvin, u RK Boska, u Banjoj Luci, najavljen je i novi štedni proizvod namijenjen najmlađima, kao i maskota - dabar Fredi.

   Posljednjih godina sve više se vraća povjerenje u banke i bankarski sistem. U Novoj banci je i u ovoj poslovnoj godini zabilježen pozitivan trend po pitanju depozita i štednje građana. Od početka godine oročeni depoziti građana su uvećani za 38% u odnosu na stanje depozita na dan 31. decembar 2010. godine. Očekuje se da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i u narednom periodu, jer građani sve više uviđaju da je štednja jedan od sigurnih načina ne samo da se uštedi, već i da investiranjem, odnosno oročavanjem depozita, ostvaruju pravo na kamatu kao dodatni izvor prihoda.

   Od 15. septembra 2011. godine, kada je počela marketinška kampanja Tri ključna razloga za štednju, Nova banka bilježi izuzetne rezultate. Do danas oročeno je 15,6 miliona KM, a broj partija je povećan za 1.225. Štedni proizvod za koji su građani najviše iskazali interesovanje je rentna štednja kao oblik štednje koji klijentima omogućava isplatu i raspolaganje kamatom unaprijed ili tokom trajanja perioda oročenja. Kamatne stope su fiksne i kreću se do 5,5%.  Razlog više za štednju u Novoj banci je i nagradna igra, koja će trajati  tokom cijele kampanje Tri ključna razloga za štednju, od 15. septembra 2011. godine do 31. januara 2012. godine. Organizovana je sa ciljem nagrađivanja klijenata koji su ukazali povjerenje Novoj banci i oročili minimalno 3000,00 KM na najmanje 13 mjeseci. Za nagradnu igru utvrđen je fond od 12 nagrada. Prva nagrada je automobil VW Polo, druga nagrada je putovanje za dvije osobe, a treća nagrada je deset puta 300,00 KM na Maestro ili Visa Elctron platnoj kartici.

   I u narednom periodu Nova banka će nastojati da izađe u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija, a podržavaće i aktivnosti koje promovišu prave društvene vrijednosti, kao što su porodica, kultura, briga o okolišu i sport. 


   Banja Luka, 31.10.2011. godine

  •