•  
  •  
  • Nova banka lider u korporativnom upravljanju

   • 17. June 2011.
   •  
  • Prezentacija korporativnog izvještaja na Šestom međunarodnom simpozijumu o korporativnom upravljanju

   Na Šestom međunarodnom simpozijumu o korporativnom upravljanju, organizovanom pod nazivom "Korporativno upravljanje - motor ili olovne noge", Nova banka je predstavljena kao primjer dobrog korporativnog upravljanja. 

   Ispred Nove banke je govorio direktor Sektora retail i upravljanje poslovnom mrežom Igor Jovičić. Između ostalog, istakao je da najveća vrijednost korporativnog identiteta Nove banke, prije svega, leži u korporativnom upravljanju, prepoznatom na tržištu kao napredan i standardizovan sistem menadžmenta i sistem standarda kvaliteta. Ovakav vid upravljanja Novoj banci je donio stalnu zainteresovanost investitora, percepciju Banke u okruženju kao stabilne i pouzdane finansijske institucije, efikasnu i potrebama Banke prilagođenu organizacionu šemu, smanjene operativne troškove kroz jasnu podjelu poslova i odgovornosti, centralizaciju, standardizaciju i automatizaciju, kao i efikasan i brz proces donošenja odluka. Priznanje uspješnosti korporativnog upravljanja ogleda se u brojnim nagradama kao što su Zlatna akciija Banjalučne berze za dostignute standarde korporativnog upravljanja, nagrada Dobro '10 za društveno odgovorno poslovanje u 2010. godini i proglašenje najboljim preduzećem u kategoriji bankarstva od strane Privredne komore Republike. Prezentaciju korporativnog izvještaja Nove banke, kao lidera korporativnog upravljanja, slušali su brojni učesnici na tržištu kapitala, vlasnici privrednih društava, članovi nadzornih i upravnih odbora, menadžeri, revizori i ovlašteni procjenjivači.
    

   Simpozijum se održava u Banji Vrućica 16.06. i 17.06.2011. godine. Cilj simpozijuma je regionalna razmjena znanja i iskustva iz domena korporativnog upravljanja kao poslovne filozofije koja se zasniva na poštovanju zakona, transparentnosti i kontroli menadžment odlučivanja, stilom ulaganja u obrazovanje i razvoj ljudskih resursa i promovisanje značaja i potrebe njegovog kontinuiranog unapređenja.

  •