•  
  •  
  •  
  •  
   
  •  
  • Nova banka partner događaja Predstavništva njemačke privrede u BiH i Privredne komore RS

   • 19. septembar 2018.
  • Perspektive saradnje sa njemačkom privredom

   Dana, 18.9.2018. godine Nova banka partnerski je podržala informativni susret privrednika u organizaciji Predstavništva njemačke privrede u BiH i Privredne komore RS. U prisustvu više od 50 predstavnika domaćih privrednih društava predstavnici Nove banke, Predstavništva njemačke privrede u BiH i Privredne komore RS prezentovali su privredni potencijal banjalučke regije, projekte u organizaciji Predstavništva njemačke privrede u BiH, mogućnosti učešća domaćih privrednika na sajmu BAU, edukacijama i stručnom usavršavanju u Njemačkoj kao i najboljim praksama dobre saradnje sa njemačkim kupcima.

   Sven Thorsten Potthoff, direktor Predstavništva njemačke privrede u BiH naveo je da postoji više razloga za saradnju njemačkih privrednika sa privrednicima iz BiH i da njihov broj sada već prelazi 250 i dodao  „U razgovoru koji sam vodio s preduzetnicima postoje velike prednosti na ovom tržištu. Prije svega možemo govoriti o proizvodnim troškovima, koji su znatno manji nego u zemljama Evropske unije. Takođe, ono što želim da naglasim je to da ovdje još postoji određen broj stručne radne snage, a treći aspekt zbog kojeg preduzeća žele da dođu i posluju ovdje su niski troškovi plata“.

   “Povezivanje naših privrednika sa privrednicima iz Njemačke i drugih razvijenih zemalja otvara prilike za dodatni razvoj, usavršavanje, izvoznu perspektivu i privlačenje stranih investicija. Veća uspješnost svakog privrednika za nas znači veći zaposlenost i bolji standard građana, što je svakako imperativni cilj svih nas i zato će Nova banka i dalje težiti da našim privrednicima bude najbolji partner u poslovanju” uz prezentaciju mogućnosti finansijske podrške Nove banke, obraćajući se privrednicima, izjavio je Dejan Vukosavljević, direktor Sektora Retail i upravljanje mrežom.

   Nova banka je dobitnik brojnih priznanja za uspješnost poslovanja, a nekoliko od njih odnosi se na uspješnost poslovanja i saradnje sa privredom.

   Poslovnu filozofiju Nova banka zasniva na prepoznavanju i finansiranju kvalitetnih projekata, savjetodavno i finansijski podržava kvalitetne i perspektivne ideje privrednika, podstičući njihov razvoj i uspješnost u poslovanju.

    

  •