Naslovna slika

NEWS

one news

date 17.01.2024

Kampanja „Kraljevska štednja“ krunisana donacijama

Princip društveno odgovornog poslovanja kojim se Nova banka rukovodi podrazumijeva brojne aktivnosti za dobrobit pojedinaca i zajednice. Posebna pažnja posvećuje se najosjetljivijim kategorijama stanovništva. Rezultati ostvareni od početka kampanje „Kraljevska štednja“ bili su podstrek da Banka donira 1 KM od svakog ugovora koji tokom trajanja kampanje potpiše sa korisnicima štednje.

Za vrijeme kampanje „Kraljevska štednja“ prikupljeno je 3.500,00 KM, koje su ravnomjerno raspoređene Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ iz Sarajeva i Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banje Luke.

Donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ iz Sarajeva, koje je od 2003. godine posvećeno dobrobiti djece oboljele od raka i njihovih najbližih, uručila je direktorica regije Anisa Šarić. 

„Hvala Novoj banci na ovom činu humanosti i ljubavi prema djeci oboljeloj od raka. Drago nam je da je ova divna kampanja okrunjena donacijom za naše Udruženje i radujemo se svom dječijim osmijesima koje će donijeti“, izjavio je prilikom preuzimanja donacije direktor Udruženja Fikret Kubat.

Donaciju Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" iz Banje Luke uručio je rukovodilac marketinga i korporativnih komunikacija Nove banke Stefan Pajić, a donatorski ček preuzeli su predsjednik Udruženja Milan Berić i psiholog u Roditeljskoj kući „Iskra“ Aleksandra Klindić. Donirana sredstva iskoristiće se za podršku radu Roditeljske kuće, sa ciljem da djeca tokom trajanja liječenja zadrže način života što sličniji periodu prije bolesti, te da pohađaju školu, da se igraju i druže sa vršnjacima.

„Želim da zahvalim Novoj banci, koja je kao društveno odgovorna kompanija pronašla način da podrži rad Roditeljske kuće „Iskra“. Naša roditeljska kuća puna je ljubavi i topline za sve mališane koji se liječe na Odjelu dječije hematoonkologije, na UKC Republike Srpske, a koji ne moraju sve vrijeme da budu na Odjelu. Ova donacija će svakako pomoći da se naši mališani ugodnije osjećaju za vrijeme boravka u Roditeljskoj kući”, izjavio je predsjednik Udruženja Milan Berić.