Naslovna slika

NEWS

one news

date 21.07.2022

Kompanija Visa nagradila Novu banku

Izvrsnost u poslovanju Nove banke AD Banja Luka još jednom je potvrđena priznanjem dodijeljenim od strane kompanije Visa, jednog od svjetskih lidera u digitalnim plaćanjima, prisutnim na tržištu jugoistočne Evrope već dugi niz godina. Nagrada pod nazivom „Exceptional Growth in E-commerce Acquiring“, koja se odnosi na značajan doprinos Nove banke u rastu online plaćanja na BiH tržištu, uručena je za postignuća iz 2021. godine.

Kompanija Visa izrazila je duboku zahvalnost prema Novoj banci, kao vrijednom partneru koji je u protekloj godini uložio dodatne napore za promociju i omogućavanje bolje dostupnosti bezgotovinskog plaćanja za građane Bosne i Hercegovine. Osnovni cilj promocije bio je uklanjanje prepreka i uključenje što većeg procenta stanovništva u globalnu ekonomiju.

Ova nagrada je snažan podstrek da nastavimo sa kontinuiranim radom na unapređenju postojećih i razvojem novih usluga u oblasti digitalnih servisa, izjavio je Stefan Pajić, rukovodilac korporativnih komunikacija u Novoj banci.

Uručeno priznanje potvrda je ostvarenih rezultata, ali i izvanredne usluge koju Nova banka pruža svojim klijentima, za šta je neophodna otvorenost prema inovativnim rješenjima i dobro poznavanje bosanskohercegovačkog tržišta.