Naslovna slika

NEWS

one news

date 13.09.2019

Nova banka dobitnik Zlatnog BAM-a

Nova banka a.d. Banja Luka dobitnik je priznanja Zlatni BAM kao banka sa najvećim iznosom aktive sa pretežno domaćim kapitalom. Najuspješnijim bankama u Bosni i Hercegovini, na manifestaciji održanoj 12. septembra 2019. godine, uručena su priznanja Zlatni BAM, koja već 17. put, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin Banke i Biznis u BiH. Svečano uručenje nagrada organizovano je u Sarajevu, u sklopu manifestacije Veče bankara.

Tokom 2018. godine, aktiva Nove banke dostigla je nivo od 1,95 milijardi KM, što joj je, uz dobit od 10 miliona KM, obezbijedilo lidersku poziciju u Republici Srpskoj i jednu od vodećih pozicija u Bosni i Hercegovini.

Banka je i u 2019. godini nastavila trend rasta aktive, uz istovremno povećanje profitabilnosti. Zahvaljujući kvalitetnoj ponudi, povećan je i broj klijenata koji su Novu banku prepoznali kao svoju i ukazali povjerenje kroz korištenje kreditnih i štednih proizvoda.

Ove godine Nova banka obilježava 20 godina od osnivanja. Tokom svih godina Banka je bila vođena vizijom da širenjem poslovne mreže i adekvatnim odgovorima na zahtjeve fizičkih i pravnih lica postigne svakodnevni rast broja klijenata koji joj ukazuju povjerenje koristeći kako tradicionalne bankarske usluge, tako i nove proizvode koji su u skladu sa standardima savremenog bankarstva. Za naredni period, Nova banka će imati za cilj da, prateći savremena tehnološka dostignuća, klijentima ponudi jednostavnije i praktičnije korištenje bankarskih usluga.