Naslovna slika

NEWS

one news

date 20.09.2022

Novoj banci uručena Plaketa za odgovornog poreskog obveznika

Na poslovnoj konferenciji „Izazovi i budućnost poslovanja #2“, koju je Unija poslodavaca Republike Srpske organizovala 20. septembra 2022. godine, u Banjoj Luci, Novoj banci je uručena Plaketa za odgovornog poreskog obveznika u sektoru finansijskih organizacija.

Priznanja najodgovornijim poreskim obveznicima iz 2021. godine uručio je predsjednik Vlade Republike Srpske dr Radovan Višković, a za Novu banku priznanje je dodijeljeno predsjedniku Uprave Siniši Adžiću.

Uručeno priznanje za Novu banku predstavlja potvrdu da je na putu značajnog uvećanja svoje vrijednosti kao odgovorne i snažne domaće banke, što se posebno manifestuje kroz brigu o zaposlenima, posvećenost potrebama klijenata, spremnost na svaki ekonomski scenario, te jačanje osnovnih poslovnih aktivnosti. U svom poslovanju Banka poštuje sve pozitivne propise, principe savjesnosti i poštenja, dobre bankarske prakse, kao i standarde koje su propisale domaće, ali i međunarodne institucije, što je stručna zajednica prepoznala i nagradila.

Konferencija je organizovana u okviru aktivnosti na izradi Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2023. do 2025. godine, sa ciljem da se podstakne dijalog među poslodavcima, predstavnicima Vlade Republike Srpske, akademskom zajednicom i stručnim organizacijama.