Naslovna slika

NEWS

one news

date 30.10.2023

Oktobar je mjesec davanja

Nova banka uručila vrijedne donacije

Oktobar je mjesec kada se obilježava Svjetski dan humanitarnih akcija, čijem obilježavanju se svake godine pridružuje i Nova banka organizovanjem aktivnosti sa ciljem podrške zajednici u kojoj posluje.

Obzirom da su obrazovanje i mladi uvijek u fokusu društvenog odgovornog djelovanja Nove banke, Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine uručeno je deset računara sa monitorima i ostalom računarskom opremom potrebnom za kvalitetno izvođenje nastave informatike. 

„Nadamo se da smo donacijom učenicima ove škole omogućili da usavršavaju svoje digitalne vještine koristeći računarsku opremu, imajući u vidu da se nastava informatike u proteklom periodu izvodila na svega par računara. Nova banka je posvećena procesu digitalne transformacije i donacije računarske opreme su nešto na čemu intenzivno radimo. Naš osnovni cilj u realizaciji aktivnosti u oktobru jeste pomoć u poboljšanju uslova rada institucija koje se bave obrazovanjem, kulturom i humanitarnim radom“, istakao je Stefan Pajić, rukovodilac marketinga i korporativnih komunikacija Nove banke.

Ulažući sredstva i napore da se održi dobar kontinuitet i kvalitet u kulturnom radu, Banka je pružila podršku i JU Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ iz Bijeljine. Cijeneći pokazatelje poput rekordnog broja članova i posjetilaca kulturnih događaja koje ova institucija organizuje, te vrhunska priznanja u bibliotečko-informacionoj djelatnosti, Banka je donirala pet računara koji su zamijenili postojeću dotrajalu opremu u internetskom kutku. 

„Poznavajući činjenicu da Nova banka društveno odgovorno posluje i izuzetno cijeni kulturu, obrazovanje, rad sa djecom i omladinom, koristimo ovu priliku da im se još jednom zahvalimo na ovoj vrijednoj donaciji“, poručila je direktorica bijeljinske Biblioteke Željana Arsenović.

Nova banka tokom cijele godine preduzima brojne aktivnosti za dobrobit pojedinaca, zajednice, te promociju pozitivnih vrijednosti, a oktobar posebno prepoznaje kao mjesec davanja.