Naslovna slika

NEWS

one news

date 22.03.2024

Predstavnici Nove banke na Samitu energetike “SET – TREBINJE 2024”

Predstavnici Nove banke i ove godine učestvuju na vodećem regionalnom poslovnom događaju na temu energetske budućnosti i održivosti proizvodnje energije “SET – TREBINJE 2024”.

Prepoznajući značaj okupljanja relevantnih predstavnika energetskog sektora u regionu, vodećih ljudi domaćih kompanija i institucija koje oblikuju industriju, poslovnih lidera i kreatora energetskih politika, Nova banka se sponzorskom podrškom Samitu dodatno povezala sa zajednicom u kojoj djeluje, doprinoseći njenom razvoju i stabilnosti. 

Inovativan pristup upravljanju solarnim elektranama, koji podrazumijeva aktivno učešće građana u proizvodnji, distribuciji i potrošnji električne energije, već godinama podržan je od strane Nove banke. Tokom panel diskusije nazvane "Prosumeri, energetske zajednice - upravljanje solarnim elektranama", o važnosti kreditiranja projekata razvoja obnovljivih izvora energije govorio je Nenad Nenadić, član uprave Nove banke.

Samit energetike “SET – TREBINJE 2024” bio je prilika da se govori važnosti upravljanja solarnim elektranama u okviru energetskih zajednica, što podrazumijeva efikasno korištenje raspoloživih resursa, praćenje proizvodnje energije, te upravljanje potražnjom i distribucijom prema potrebama zajednice. Nova banka prepoznaje potencijal koji prosumerstvo i energetske zajednice imaju u transformaciji načina na koji će se energija koristiti u budućnosti.