Naslovna slika

NEWS

one news

date 19.10.2023

Siniša Adžić panelista na najvećem poslovno-tehnološkom događaju u Bosni i Hercegovini

U Neumu, od 18. do 20. oktobra održava se NetWork konferencija, najveći poslovno-tehnološki događaj u Bosni i Hercegovini, na kojem je učestvovao i predsjednik Uprave Nove banke Siniša Adžić. Tokom panela koji je nazvan Fintech u BiH – i šansa i izazov, gospodin Adžić govorio je o strateškom upravljanju i inovacijama u bankarskom sektoru. Dinamična i detaljna diskusija približila je posjetiocima stanje i pogled na budućnost finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Ističući da je bankarski sektor direktno izložen uticaju digitalne transformacije, gospodin Adžić je najavio da će u skorijoj budućnosti gotovo svi bankarski proizvodi ili usluge biti povezani sa digitalnim tehnologijama pomoću kojih uče o klijentima, komuniciraju sa njima i zadovoljavaju njihove potrebe. 

 „Rast broja korisnika digitalnih bankarskih usluga uslovljen je povjerenjem. S jedne strane, korisnicima nedostaje povjerenje u sebe, da će potrebne podatke unijeti ispravno, ali, s druge strane, nedostaje im i povjerenje u sigurnost usluge. Međutim, i to će biti prevaziđeno, jer živimo u vremenu brzog protoka informacija i naprednih sigurnosnih protokola. Dolaze generacije korisnika koje insistiraju da sve bude digitalizovano, ali i personalizovano. Izuzetno je važno da u tom procesu bankama ne nedostaje razumijevanja potreba, te da se brzo prilagođavaju novim tehnologijama i promjenljivim preferencijama korisnika. Tehnologija nudi jednostavniji način rada, a samim tim i jednostavniji način života“, izjavio je tokom panela gospodin Adžić.